Travessa Pic de Salòria

El passat dissabte dia 25 de setembre repetíem travessa amb el GEMI amb una nova proposta per alta muntanya a Andorra, aquest cop però, amb ascensió al Pic de Salòria (2.789m).

S’iniciava la travessa des del Port de Cabús a 2.298m prop de les pistes d’esquí de Pal i feliç tot el grup ascendint cap al Pic de Setúria

(2.517m) ens vam trobar una munió espectacular de vóltors picotejant algún cadáver…

No sabíem però que ens faltava poc per trobar-nos amb un repentí canvi que ens obligaria a decidir amb premura que la sortida s’havia de donar per finalitzada poc abans d’arribar a Pic de la Bassera (2.692m). Les primeres gotetes, i els primers ai ai que plou…aquells nuvolets grisets…mires amunt i cada cop més boira, més aigua,…més ai ai, i res, a dalt del Pic de Bassera, un vendaval brutal, un bon xàfec llamps i trons i la incertesa de no saber què ens trobarem més endavant si seguim, ens fa abandonar la jornada cametes ajudeu-me sense coronar l’objectiu final, el Pic de Salòria.

Molls com a gats no, lo següent, fins l’enteniment, ens trobem tots a Òs de Civís on dinem i omplim una papada poc famèlica i punt de recollida del bus i amb aquell regust…de bueno i avui «què ha passat»? …molts km rodats i pocs a peu…però al mateix amb el convenciment que ja se sap, una retirada a temps ÉS SEMPRE UNA VICTÒRIA i amb tempestes a la muntanya encara més, i ella sigui com sigui i t’agradi o no, sempre hi és.

Així és que Salòria…tornarem!

Link a fotos de la sortida