El GEMI

El Grup Excursionista Moianès Independent

el GEMI es va constituir l’any 1974

Va ser quan una colla de joves inquiets, a partir d’un parell de sortides (Moià-França i expedició als Pics d’Europa) van veure la possibilitat d’agrupar-se com a entitat per tal de fomentar l’excursionisme i el respecte per a la muntanya i per a la natura en general.

 

Esteve Molist, com a primer president d’aquesta nova entitat, va promoure juntament amb tots els companys, activitats d’iniciació a l’escalada ( Montbrú, Montserrat i Pedraforca), cursets d’excursionisme dirigits als infants, esquí, ….També van organitzar concerts de música com el que l’any 1976 va fer en Lluís Llach al Parc Municipal de Moià.

 

Una gran fita d’aquells temps va ser l’inici de la Caminada Popular pel Moianès. Aquesta tradició s’ha mantingut, sense interrupció, els últims 36 anys. La qual cosa li atorga el títol de la caminada popular que més edicions ha dut a terme a tota Catalunya.

 

Actualment, passats els anys, el GEMI continua formant part del teixit social i cultural del moianès. Promou i potencia les activitats que es realitzen al voltant del muntanyisme en totes les seves variants: senderisme, alpinisme, escalada, esquí, curses de muntanya,….

 

Els darrers anys el gran ventall d’activitats que ofereix el GEMI requereix una agenda pròpia. Així és com a primers d’any es publica un ampli programa d’activitats. Aquestes activitats són prèviament preparades a consciència valorant-ne tots els factors: temporalització, clima, nivell, etc.

 

El GEMI vol ser present i actiu. Valorem la muntanya i els companys. Desitgem seguir treballant possibilitant l’accés a la muntanya tant a aquells que s’hi inicïen com a aquells que ja fa temps que la gaudeixen.

 

Salut i Muntanya!

Picos d’Europa 1975