Matinal Terme de Calders. Diumenge, 9/10/22

Un grup de 41 caminaires ens vàrem retrobar a la Central Elèctrica de Calders (Km. 11 direcció Calders a Manresa) , per dirigir-nos cap el saltant del canal gran de la Colònia Jorba d’uns 100 m. de caiguda, per continuar i passar per un dels sifons més grans del canal que salva el torrent.

Vam seguir per un corriol que porta a un dels cinc meandres seguits del riu Calders a l’alçada de la font Calda. Travessarem el riu per continuar fins a la necròpolis de Partegàs del S . V i VII i on es compten 37 tombes.

Seguírem de nou un corriol fins a trobar la pista que ens va portar a dalt de la serra del Vintró, al costat d’una torre de llum, amb una gran vista del Pirineu, pobles de Calders i Bages i a l’altre costat al castell i poble de Talamanca.

Tot seguit vàrem vorejar el camí vell del Vintró fins a la masia de l’Estrada, passant pel costat de vinyes i arribàrem a la masia de Llucià, on trobem l’església (profanada i cremada a la guerra) i el cementiri de St. Pere de Viladecavalls. Tot seguint per la via romana fins a l’església nova de la Colònia Jorba (construïda després de la guerra).

Continuarem la pista per a travessar el riu (sobre passarel·la de formigó). La casa de colònies del Manganell (el Xaloc) i arribarem al final del recorregut, a la central elèctrica.

Gràcies Josep i Ferran per aquesta matinal !!!

Álbum de fotos
Track