ASCENSIÓ ALS PICS INFIERNOS – 27 i 28 JULIOL 2019 – 27/07/2019 – 28/07/2019

Hola companys/es de muntanya,

Sembla que el cap de setmana que ve farà bon temps i ens permetrà de gaudir d’una espectacular travessa pel Pirineu Aragonès. En aquest document us informem de la planificació del cap de setmana i dels afers administratius que cal fer.

1.- PLANIFICACIÓ

DISSABTE 27 JULIOL

Sortida puntual a les 3:30h de la matinada

El bus ens portarà des de Torla a Baños de Panticosa. Des del costat del refugi de «Casa de Piedra» surt el corriol que remunta el riu Caldarés pel seu marge dret fins arribar al Mirador de la Reina. El corriol segueix en tot moment el GR11. Continuem sempre pel riu fins a superar la “Cuesta del Fraile” . I ben aviat ens trobem amb la presa de l’Ibón Bajo de Bachimaña i el refugi amb el mateix nom. L’itinerari és fàcil d’una longitud de 4 km i 610 m de desnivell + . En unes 2 hores es fa aquest recorregut.

Un cop instal·lats al refugi es pot passejar pels bonics Ibones de Bramatuero o pujar fins el Puerto de Panticosa o de Marcadau des d’on es té una visió excel·lent de tot el circ glaciar i dels Pics Infiernos.

DIUMENGE 28 JULIOL

El segon dia TOTHOM haurà de fer la travessa ja que l’autocar ens esperarà en una altra vall. Sortirem del refugi i seguirem tot el dia el sender GR-11 que només abandonarem quan anem a pujar els pics. Passarem pels Ibones inferior i superior de Bachimaña, després pel costat dels Ibones Azules sempre en una ambient d’alta muntanya feréstec i sota l’atenta mirada dels Pics Infiernos. El nostre primer objectiu és arribar al Cuello del Infierno. Des d’aquest punt podrem gaudir d’un paisatge volcànic-lunar sorprenent amb l’Ibon de Tebarrai presidint aquest espectacle.

I és en aquest punt on us proposem diferents opcions, totes fantàstiques, que escollirem en aquell moment en funció del que us vingui més de gust.

1.- Ascensió als Pics Infiernos – 3083 m. –

Des del coll es flanqueja per la Marmolera, es puja als tres pics dels Infiernos i es torna al coll per continuar pel GR11. És l’opció tècnicament i físicament més exigent reservada a persones amb experiència en alta muntanya. És una ruta amb trams aeris i amb petites grimpades I+ / II de dificultat. El desnivell des del coll fins al cim és de 400m + i a un bon ritme es triga unes 3 hores d’anar i tornar des del coll. Si s’escull aquesta opció es recomanable portar casc.

2.- Ascensió al Pic Tebarray – 2916 m. –

Sortint del coll i fent una diagonal per sobre del Ibon de Tebarrai s’arriba al coll de Tebarrai o també conegut pel Coll de Piedrafita 2782 m. Des d’aquest punt i fent una fàcil i ràpida grimpada s’arriba al cim. És un mirador 360 º espectacular: Circo Piedrafita, Balaitus, Midi d’Ossau, Garmo Negro, Vignemale,…. i com no del Pic Infiernos.

Quan haguem acabat de fer una de les dues opcions, o cap de les dues, seguirem sempre pel GR-11, endinsant-nos al sempre sorprenent Circo de Piedrafita amb les seves vistes increïbles de muntanyes perfectes : Llena Cantal, Gran Facha, Balaitús,…

Passarem pel costat del ja conegut refugi Respomuso amb el seu immens estany. Continuarem baixant pel GR-11 resseguint la vall d’Aguas Límpias fins arribar al embalse de la Sarra. Seguirem uns metres per la carretera i un indicador ens assenyalarà el corriol que ens portarà al nostre destí final, Sallent de Gallego on ens espera el bus.


2.-ÀPATS

DISSABTE: Cal portar l’esmorzar i el dinar. El sopar el farem al refugi.

– DIUMENGE: L’esmorzar el farem al refugi. Cal portar el dinar o demanar pícnic al refugi. El sopar el farem tornant al Mesón El Molino de Escuer.

Cal que trieu el menú des d’aquest enllaç o des de la pàgina web :

ESCOLLIR OPCIÓ EXCURSIÓ DISSABTE I SOPAR DE DIUMENGE (clica aquí)

3. PREU:

El preu varia si sou o no socis del Gemi i si esteu o no federats.

FEDERATS NO FEDERATS
SOCIS 95 € 105 €
NO SOCIS 105 € 115 €

El preu inclou: transport, allotjament al refugi en MP, sopar del diumenge i pels no federats l’assegurança temporal de la FEEC pel cap de setmana.

* Recordeu que a aquest preu heu de RESTAR, si s’escau, la bestreta de 40€ que vau fer.*

4. IMPORTANT:

– Cal escollir l’opció del primer dia tenint en compte els objectius que voleu assolir el diumenge ja que els desnivells i hores caminades acumulades són considerables. Hem de ser capaces de portar un ritme regular ja que estem condicionats pels horaris de conducció del bus.

– Les habitacions del refugi tenen dutxa i no s’ha de pagar cap suplement.

– Durant l’esmorzar del dissabte es farà el cobrament de la sortida. Agrairíem que portéssiu l’import exacte. Gràcies.

NO cal portar material tècnic ( piolet, crampons, corda, ..). Intenteu minimitzar el pes de la motxilla ja que ho haurem de traginar durant tota la travessa.

– En el refugi us poden preparar un pic-nic per diumenge. En principi consta de: 2 entrepans petits, fruita, fruits secs, suc i barreta. El preu oscil·la entre 12,5 € i 13,5 € en funció si s’està federat. Si es vol s’haurà d’escollir en el formulari i el pagament es farà individualment en el refugi.

– Si alguna persona pateix alguna al·lèrgia alimentària, vegetarians, … cal que ho indiqui en l’apartat observacions del formulari.

– És molt important que ompliu el formulari ABANS DEL DIMECRES 24 DE JULIOL ja que això ratificarà la vostra assistència i nosaltres podrem coordinar el transport, refugi, restaurant, etc.

– Recordeu que per gaudir del descompte al refugi cal tenir la llicència federativa habilitada. En cas de no estar habilitada cal pagar la tarifa de NO federat.

Per a qualsevol aclariment no dubteu en trucar-nos o enviar-nos un correu electrònic, 666766618 (Joan Carles) o gemi@moia.cat

Gaudirem de dos dies plens de vivències intenses inoblidables !

Salut i muntanya!

GEMI – MOIÀ