ASCENSIÓ AL GRAN PARADISO – 4061 m. – 9,10 i 11 SETEMBRE 2017 –

IMG_6066Els dies 9, 10 i 11 de setembre de 2017 el GEMI va organitzar una excursió als Alps Italians, amb l’objectiu d’assolir el cim del Gran Paradiso (4061 m.) situat a la Vall d’Aosta. Vàrem sortir el dissabte ben d’hora i al migdia érem al pàrquing de Pont, a la Vall de Valsavarenche, punt de partida per pujar al refugi. Sota una pluja suau els 35 excursionistes vam pujar al refugi Vittorio Emmanuelle . Allà ens esperaven 9 companyes que havien marxat uns dies abans.

A les 5 de la matinada del diumenge 10, sota un cel estelat, vam iniciar l’ascensió. La situació  era ideal: fred moderat, absència de vent,  una fina capa de neu caiguda el dia anterior, sol, i una immillorable companyia. Les diferents cordades del GEMI progressaven per la glaçera Laveciau com un cuc tutti colori infinit. Un cop arribats al coll ja podíem veure el cim i una sobredosi d’energia ens va invair, estava a tocar, amunt va… 3800, 3850, 3900, 3950 i 4000 !! TOTS traspassàvem la xifra màgica, 4000 metres !! Des d’allà vam gaudir d’unes vistes indescriptibles Mont Blanc, Monte Cervino, Tresenta, …  Al cim la verge Madonna ens esperava.

Un cop fet el cim només quedava gaudir conscientment d’una baixada fantàstica per la glacera, serpentejant esquerdes i seracs. Al arribar al refugi tots ho vam celebrar amb una bona cervesa i un bon sopar.

A l’endemà cansats però molt i molt feliços per l’experiència viscuda, carretera i manta i cap  a casa .

Alps, ens tornem a veure l’any que ve !!