TRAVESSA CIRC DE PESSONS – VALL DE MADRIU (Andorra)

10 de juliol de 2021

El GEMI torna a sorprendre i a brillar!! El passat 10 de juliol de 2021 es va fer una sortida per una de les contrades més belles del principat d’Andorra…el Circ de Pessons i la Vall de Madriu- Perafita- Claror, declarada al 2004 Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Per la sortida es van proposar dues opcions perquè tothom hi tingués cabuda. Una llarga travessa d’alta muntanya de 22km i una altra per gent amb ganes de conèixer alta muntanya, però no que no n’ha fet gaire… (Ruta lliure, sense guia pels llacs del circ de Pessons).

La sortida va ser en grup des de l’estació d’esquí de Grau Roig (Andorra). Tot enfilant una pista que arriba al primer estany, es va seguint un ben indicat GR7 que en lleuger ascens ens fa arribar a la Collada de Pessons (2820 m.) que ens deixa ben ventats i seguidament coronem el seu homonònim el Pic de Pessons (2864m.) Les vistes del circ de Pessons des d’aquest punt es desperten tots els sentits, són realment increíbles!!!!!!!

Crestejarem cap a la Portella de Pessons d’on començarem a veure l’Estany de l’Illa, parada obligatòria per omplir el pap. Des del refugi seguirem baixant per endinsar-nos en la Vall de Madriu- Perafita- Claror, una de les valls més boniques i pintoresques de tota la serralada pirinenca, que baixarem incansablement fins arribar a la carretera del llac d’Engolasters on ens espera el bus i finalitzem aquesta fantàstica jornada.

Àlbum de fotos de la sortida.