SERRA DE BUSA – Solsonès (28/01/23)

El Javi ens ha portat, a un grup de 29 caminaires, ha conèixer la Serra de Busa, un dels indrets més coneguts de la Vall de Lord.

A les 8.30h ens hem retrobat el pàrquing de la Vall de Lord on el fred ens ha fet anar ràpid cap a la Masia del Pujol per fer un cafè ben calent amb  coca.

Un cop reanimats,  hem començat la ruta pujant per un corriol cap a la Bauma Xalet  per seguir cap  cap amunt direcció  Can Orriols, fins trobar les Escales de Busa que ens han deixat el peu del Pla de Busa on des de el Mirador de Bartoliu hem gaudit d’unes vistes  espectaculars de tota la Serra. Tot seguit hem arribat a la Presó del Capolatell on hem esmorzat. A partir d’aquí hem començat ha baixar cap a les Vagas de Tressera tot seguint la Fageda de la cara nord de Busa per enfilar-nos de nou per dues llargues pujades que ens han portat el Coll d’Arques i tot baixant   cap  a l’ermita de St Pere Graudescales. Tranquil·lament i seguint el riu de Valldora hem arribat de nou  a la Masia el Pujol on la mestressa ens tenia preparat un bon caldo amb pasta.

Gràcies Javi,  per donar-nos a conèixer un dels llocs més singulars d’aquesta Vall. 

Àlbum de fotos