Matinal Terme Castellterçol 5/12/21

El diumenge 5 de desembre una vuitantena de caminaires vam participar a la caminada del primer diumenge de mes pel Moianès, d’anada i tornada des de Castellterçol fins a les Les Pujades, a tocar del terme de Gallifa. Cases i finca, ubicades en un indret d’unes vistes privilegiades, en el que fins fa uns vint-i-tant anys s’hi ubicava el centre de ioga de la desapareguda fundació Jaume Guash, i que després d’anys d’abandonament ha estat adquirida pel Quico Sosa.

L’itinerari de la caminada circular de 12 Km i 311 metres de desnivell, preparat pel Joan Miró, va transcorre pels termes de Castellterçol i Granera, entrant també al terme de Gallifa, donat que la casa o cases de Les Pujades, amb les seva era i antigues piscines, pertanyen als dos termes.

En sortir a les 8,30 des de la Plaça dels Estudis de Castellterçol, feia una mica de fresca, agafant la pista que porta a la casa del Munt, dita Carretera del Solà. En arribar a l’alçada del dolmen del Gavatx vam agafar un corriol fins la casa de turisme rural del Munt, seguint després un altre corriol pel torrent del Pererol que no portava aigua, entrant ja al terme de Granera. Després de la casa del Solà del Sot vam fer uns vint minuts de pujada fins els collets de Pruna, a 943 de metres d’alçada -punt més alt de la caminada- i el de la Bassa Blanca, al Serrat de les Pedres per on passa la ruta de la marxa Matagalls Montserrat, on es troben els termes municipals de Castellterçol, Granera i Gallifa.

Entrant al terme de Gallifa vam baixar una mica per la pista dita «Camí de Castellterçol a Sant Sadurní de Gallifa», deixant-lo en un revolt per entrar a les Pujades des de sota per un corriol. Per molts era el primer cop que eren a les Pujades, ja que durant molts anys va estar rodejada de filferros i murs vegetals per evitar la intromissió i les mirades de gent aliena als cursos i estades de ioga. Des de la gran era o des del terrat de les cases vam gaudir d’unes gran vistes úniques, amb el cel clar cap el Vallès, Barcelona i el Mar, però ennuvolat cap a la banda del Montseny i el Pirineu. La cara nord dels Cingles de Sant Sadurní de Gallifa era de fet l´únic obstacle per tenir una panoràmica de 360 graus.

Després que el Quico Sosa ens expliqués la història de la masia inicial i les seves ampliacions fetes la major part pels usuaris del cursos de ioga, la Montse i el Joan Miró van tocar nadales amb la flauta mentre la Mercè Padrisa recitava, i vam menjar neules i torrons.

Tot seguit, amb el vent fred començant a molestar, vam tornar cap a Castellterçol, anant per la pista cap el Coll de Matafaluga seguint en sentit contrari un tram de la Matagalls Montserrat. Ens vam aturar a Sant Julià d’Úixols que els «Amics de Sant Julià» estan restaurant, continuant després pel GR177 cap a Castellterçol, si bé abans d’arribar-hi ens vam desviar per un corriol per passar pel Roure de Cinc Troncs,  arribant a la Font del Prat del Pou i entrat a Castellterçol passant pel Castell.

Moltes Gràcies Joan, Quico, Montse i Mercè  per aquesta matí tant especial !!!

Àlbum de fotos