Matinal Terme Castellcir. 6/2/22

El diumenge 6 de febrer, a 2/4 de 9 del matí, un grup de 74 caminaires, dirigits pel Pere Bach, vàrem començar l’excursió a l’Ajuntament de Castellcir.

En un principi el dia pintava fresc pel que sense perdre el ritme vam anar a creuar la carretera de Castellterçol, baixar pel bosc i tot passant pel bonic pont Romànic vàrem arribar a la Masia d’Esplugues, construïda sota la bauma i remodelada el Segle XVII, vam fer un petit reagrupament tot gaudint d’un paratge encisador. Seguírem per la Riera de Fontscalents, el Torrent de la mare de Déu de Fàtima i la Riera de Santa Coloma, acompanyats de força fred i l’aigua de la riera gelada.

Tot seguit vàrem anar visitar dues de les nombroses poues de glaç del terme de Castellcir: la Poua de Montserrat i la Poua d’Esplugues, per seguir sender amunt retrobant així el sol que ja no ens deixaria fins arribar a Santa Coloma de Sasserra, una antiga església parroquial romànica (S XI) del terme municipal de Castellcir on hi podem trobar la Rectoria, la Masia del Giol i el monumental roure del Giol, on vàrem descansar i gaudir d’un bon esmorzar.

A la tornada seguírem per dalt la carena tot passant per la masia de la Taiadella, el Prat i la Roca, fins arribar de nou al poble de Castellcir.

Gràcies Pere, per donar-nos a conèixer aquests bonics indrets del Moianès.

Álbum de fotos