Matinal a Castellterçol (8/12/19)

Avui hem fet la caminada de segon diumenge del mes a Castellterçol, en un dia a estones assolellat, altres emboriat, de 13 km de llarg i 400 metres de desnivell positiu.
Hem començat a caminar a les 8,30 des del polígon del Vapor, creuant la carretera i anant cap a la casa de l’Oller on els camps estaven una mica gebrats.
Per un corriol ascendent hem anat fins la Cadireta i el collet de Mas Clamí pel Serrat del Moro.
Hem fet un tram del Camí de Pedrós i de la Pinassa (que va de Castellterçol a Monistrol) fins un camp on hi ha el Dolmen de Mas Clamí.
Continuant pel Camí de la Pinassa que a trams coindideix amb el gran tallafoc fet amb motiu del gran incendi de l’agost de 2003 a Sant Llorenç Savall i Granera.
Allà hem gaudit de vistes del Pirinieu nevat emergint sobre la boira, i del Montseny, Sant Llorenç, el Montcau i Montserrat, també sobre la boira.
De Moià no es veia el poble, però sí la Creu i Montví. Amb moments de boira i moments de vistes sobre la boira, hem anat fins la casa de Pedrós i per un corriol a la casa de Pujalt (Terme de Castellcir, enclavament de Marfà) on hem esmorzat gaudint de vistes sobre la boira.
Hem fet la foto de grup a un turó de la del Serrat de la Descàrrega.
Ja de tornada, trams per pistes, trams per corriols, hem baixat cal el Pedrós, la font de Prat de la Riba, la casa de la Ginebreda, Sant Gaietà, arribant a les poues de la Ginebreda on la Teresa Soler ens han fet l’explicació de la indústria del gel en la que hi treballava molta gent al Moianès. Dins la poua el Joan Miró i la Montse Casserras han tocat nadales que també s’han cantat. I a fora torrons, neules i moscatell. A quarts de dues èrem de tornada als cotxes al polígon del Vapor. Felicitats al Joan, organitzador de la ruta

Text i foto Xavier Rius