13/07/2024

Detalls:

Nom Coordinadors: Oleguer Fonts i Jordi Francisco Categories Activitats , Propera activitat

Horari

Data
Hora:

Travessa amb CANVI DE CLAUS

Es tracta d’una travessa un punt llarga i amb força desnivell (1.600 m). La gràcia està en el fet que farem dos grups i cadascun d’ells l’iniciarà per un extrem. Ens trobarem a mig camí i ens deixarem les claus dels cotxes respectius per tornar a casa amb el cotxe de “l’altre”. És un exercici de confiança mútua!

Pel que fa a la ruta l’explico en un sentit (nord-sud), els que la facin al revés que llegeixin de baix a dalt. Comença la ruta a l’aparcament de l’estació d’esquí Cambra d’Ase-Eina i anirem per un corriol que segueix un rec, o sigui que és pràcticament pla, durant un parell de quilòmetres fins a arribar a la Ribera d’Eina (1.772 m). Anem pujant lentament seguint el riu, fins a la pujada final al Coll d’Eina (2.680 m). El camí, aquí, segueix l’Olla de Nuria i va enllaçant cims (Pic de Núria, Pic de Finestrelles, Pic de Segre i Puigmal). Ens trobarem amb els que ho fan en sentit contrari al mig d’aquesta carena i ens donarem les claus dels cotxes per poder tornar a casa amb el cotxe del company. Després del Puigmal, la ruta ens porta al Pas dels Lladres (2.530 m), fregant el Puig de Dòrria, i cap al coll de les Barraques, a tocar d’on han deixat els cotxes els que ho fan al revés.

Algun dels cims es pot obviar i estalviar una mica de desnivell. Dissabte dia 6 de juliol ho anem a mirar i us certificarem les dades, que son provisionals.

 UBICACIÓ:  Ripollès / Cerdanya Nord

DATA –    13 de juliol

INSCRIPCIÓ:  fins dimarts 9 de juliol a les 22:00 clicant AQUÍ

HORA DE SORTIDA de Moià amb cotxes: 06:00

. Parem a fer cafè  a Ribes de Freser els que la fem de sud a nord, i a Puigcerdà els que la fem de nord a sud

LLOC:  Avinguda Arbre Fruiter ( Davant la porta del pati de l’Escola Pública).

HORA I LLOC INICI Caminada: 08:15 h a Aparcament de les pistes d’esquí de Cambra d’Ase-Eine  (42.474864, 2.100575) pels que surten d’Eina i acaben al Puigmal i 7:45 h a la pista del Refugi de Corral Blanc (42.338191, 2.115213) pels que comencen pel Puigmal i acaben a la Vall d’Eina.

HORA FINAL  Caminada: Al voltant de les 6 de la tarda

DISTÀNCIA:  27 km

DESNIVELL: POSITIU 1.600 m si es fa de nord a sud

                                    1.500 m si es fa de sud a nord

PREU:

. SOCIS GEMI : 20 €

. NO SOCIS: 30 €

. NO FEDERAT: 6 € (Assegurança)