Matinal sant Quirze de Safaja (8/11/21)

Aquest diumenge 8 de novembre de 2021, coincidint amb la Fira de Tardor de St Quirze de Safaja, la Maria Sans (amb la Sònia i el Jordi) ens han portat ha fer una caminada pel Terme Municipal del Poble .

A les 8:30h , amb un dia força fred, boirós i un total  de 82 caminares ens hem reagrupat el Parc de l’Aigua hi  hem començat a caminar creuant els firaries que muntaven les seves paradetes.  Tot seguit hem iniciat la ruta  pujant per un  llarg corriol  pel mig del bosc  que ens ha portat  a la  Rovireta on hem seguit cap  el Collet de Can Sans per arribar  el Puig de la Ma de Déu del Roser 8320mtrs  (punt més alt de St Quirze de Safaja). Tot seguit enmig d’un bosc d’alzineda hem  esmorzat i l’Ajuntament de St Quirze ens ha sorprès amb un bon avituallament  de fruita i aigua per tothom. Un cop refets, i amb el dia més solejat, hem pogut gaudir d’unes bones vistes del Cadí i Port del Comte per una banda i d’un fons blau del mar per l’altre. Seguint la ruta ens hem dirigit cap a Puig l’Olena (un antic Santuari antituberculós (1933-1954) convertit actualment en un Centre Residencial d’Acció Educativa. ) per arribar el Mirador d’en Màrius Torres ( Poeta i resident de Puig d’Olena 1935-1942) on hem fet  la Foto de Grup. Tot tirant sender avall hem retrobat el camí ral que ens ha portat el Poble de St Quirze,  on el Víctor  ens esperava  amb un bona taula de fruits secs i el firaires amb les seves paradetes obertes.

Gràcies Maria, Sònia, Jordi, Víctor i l’Ajuntament  de St Quirze per poder gaudir aquest dia de tardor amb una ruta tant bonica i gaudint de nous entorns del Moianès.