Moià França

TRAVESSA

MOIÀ FRANÇA

Viu una experiència d’esport, natura i paisatges idíl·lics en l’espectacular travessa caminant des de Moià fins a França. La travessa Moià-França és una ruta emblemàtica que es realitza des dels inicis del GEMI de forma ininterrompuda. Aquest camí tradicionalment ha estat utilitzat per al pasturatge de ramats i com a ruta d’escapada cap a França durant la guerra civil. A mitjans dels anys setanta del segle passat, un grup de moianesos va redescobrir aquest camí, i des de l’any 1976 el GEMI organitza anualment la travessa Moià-França.

Dates 1

Setmana Santa (de divendres a diumenge de Pasqua)

Dificultat

Força exigent, tan per quilòmetres com pel desnivell

Kilòmetres

107

Etapes

3

Desnivell

3.600 m

Altura màxima

2.110 m al Coll de la Bassa

Material necessari

Bon calçat i roba adequada per l’època. Si cal material específic s’informa al moment de la inscripció

Etapa 1

Moià a Alpens

Distància: aproximadament 46 km
Desnivell acumulat: 950 m

 

Aquesta primera etapa ens portarà des de Moià fins a Alpens, passant per paisatges rurals i boscos encantadors. És una caminada amb un desnivell moderat i un recorregut que ens permetrà gaudir de les vistes panoràmiques de la zona.

Etapa 2

Alpens a Castellar de n’Hug

Distància: 31 km
Desnivell acumulat: 1.500 m

 


En aquesta etapa ens enfilarem per camins i senders que ens portaran des d’Alpens fins a Castellar de n’Hug. Passarem per valls i rierols, descobrint la riquesa natural d’aquesta zona.



Etapa3

Castellar de n’Hug a Osseja (Cerdanya Nord) i Puigcerdà

Distància: 30 km
Desnivell acumulat: 1.150 m

 


La darrera etapa de la travessa ens portarà des de Castellar de n’Hug fins al municipi d’Osseja a la comarca de la Cerdanya. Caminarem per camins muntanyencs i gaudirem de les vistes de les serres i valls de la zona. Aquesta ens permetrà explorar paratges de gran bellesa.



CADA ETAPA ESTÀ DISSENYADA PER A SER COMPLETADA EN UN DIA, AMB PUNTS D’AVITUALLAMENT I DESCANS AL LLARG DEL RECORREGUT.

 

ÉS IMPORTANT TENIR EN COMPTE EL DESNIVELL I LA DISTÀNCIA ABANS DE COMENÇAR CADA ETAPA, AIXÍ COM DUR L’EQUIPAMENT ADEQUAT PER A LA CAMINADA.

 

RECOMANEM UNA PREPARACIÓ FÍSICA ADEQUADA PER AFRONTAR AQUEST REPTE I GAUDIR PLENAMENT DE LA TRAVESSA MOIÀ-FRANÇA AMB EL GEMI.

VINE I GAUDEIX D’AQUEST TRAJECTE HISTÒRIC

EN BONA COMPANYIA

INSCRIPCIÓ